Cine au fost mentorii de până acum?

Aceștia au fost până acum mentorii celebri care au predat copiilor ștafeta, la inițiativa Terre des hommes Romania. Mentorii de la cele mai recente ediții sunt în partea de jos a paginii
hamilton_kevin

E.S. Domnul Kevin Hamilton

Ambasador al Canadei in Romania, Republica Bulgaria si Republica Moldova

Kevin Hamilton este Ambasador al Canadei in Romania, Republica Bulgaria si Republica Moldova, cu resedinta la Bucuresti. Din 2013 pana in 2016, domnul Hamilton a fost director al Diviziei Europa de Est si Eurasia din cadrul Ministerului Canadian al Afacerilor Externe, unde a fost responsabil pentru relatiile politice si comerciale ale Canadei cu nouasprezece tari europene si eurasiatice, acoperind de la Balcanii de Vest pana la Asia Centrala. Este casatorit cu Tal Elizabeth Hamilton, si are doi copii, Sean si Sarah.

Excelenta Sa a predat stafeta unei tinere in data de 17 Noiembrie 2016.

e-s-dl-davor-vidis

E.S. Domnul Davor Vidiš

Ambasador al Republicii Croatia in Romania

Cu o cariera de peste 20 de ani in Ministerul Afacerilor Externe si Europene al Republicii Croatia, la Bucuresti si-a inceput misiunea in septembrie 2015. In perioada 2014-2015 a fost Seful Oficiului Ambasadei Croatiei la Vilnius. Anterior a ocupat posturile de Director al Directiei pentru Europa de Sud-Est si Director General pentru Tarile vecine si Europa de Sud-Est in cadrul Ministerul Afacerilor Externe si Europene al Republicii Croatia. A servit de asemenea in cadrul misiunilor diplomatice din Serbia, Kosovo si Slovacia.
Excelenta Sa a predat stafeta unei tinere in data de 16 noiembrie 2016.

id2

E.S. Doamna Päivi Pohjanheimo

Ambasadorul Finlandei in Romania si Republica Moldova

Diplomat de cariera, si-a inceput misiunea la Bucuresti in septembrie 2015. Anterior a lucrat in cadrul ministerului de externe al Finlandei in calitate de director al Directiei Europa si consilier diplomatic al ministrului de externe. A servit in cadrul misiunilor diplomatice de la Londra dar si in Tunisia, cu acreditare pentru Algeria si Libia. Jurnalist ca formatie, a fost ani de zile corespondent in Spania pentru compania nationala finlandeza de radio si televiziune.

Excelenta Sa a predat stafeta profesiei sale catre doi tineri, in data de 22 Noiembrie 2016.

dsc03049

Kirsten Theuns

Delegat National Terre des hommes

Kirsten Theuns este Delegatul National al Fundatiei Terre des homes in Romania. Are 10 ani de experienta de lucru in sectorul ONG, cu precadere in domeniul protectiei si drepturilor copiilor. Experienta sa  include management si leadership la nivel national si international, cu accent pe planificare strategica, mobilizare de resurse, dezvoltarea echipei si derulare de proiecte.

Kirsten a predat stafeta unei tinere interesate de managementul organizatiilor nonprofit, in data de 15 Noiembrie, intre orele 10:00-12:00.

dana-gont-6

Dana Gont

Realizator TV, emisiunea "Bonton", Digi24

Jurnalist de televiziune cu o vasta experienta atat in fata camerei cat si in spatele ei. Este realizatorul emisiunii Bonton de la Digi24. Pe 18 noiembrie 3 tinere au aflat care e traseul pe care il parcurge un reportaj de la idee, la aparitia la televizor. Click aici pentru a vedea cum a decurs predarea-preluarea stafetei.

vero-la-radio

Veronica Soare

Fondator si fundraising fairy minuni.ro

Veronica Soare e fondator si fundraising fairy minuni.ro - caleidoscop de fapte bune, un proiect de voluntariat si strangere de fonduri in cadrul caruia organizeaza evenimente si intamplari de fiecare data pentru un alt beneficiar.
Visul ei de a se intoarce la radio, unde a mai lucrat cativa ani, in adolescenta s-a imbinat la inceputul acestui an cu acela de a face cunoscute lumii povesti despre oameni si fapte bune. Din februarie, Veronica realizeaza la Smart FM, in fiecare seara de miercuri de la opt la zece, emisiunea La minuni inainte!, o emisiune... cu inima la vedere, care promoveaza oameni, initiative sociale, ONG-uri si comunitatea.

Veronica a predat stafeta in data de 16 Noiembri, in direct la emisiunea "La minuni inainte". Click aici pentru a vedea cum a decurs aceasta predare-preluare de stafeta!

andreea-dogar

Andreea Dogar

Jurnalist si co-fondator GreatNews.ro

Lucreaza in presa centrala din 2008 si a colaborat cu publicatii precum Yahoo News Romania, ziarul „Evenimentul Zilei”, revista „National Geographic Romania” sau „Decat o revista”. Din 2011 scrie si pe greatnews.ro, un site de stiri care pune accent pe informatii utile, stiri pozitive si articole care incearca sa schimbe in bine lumea in care traim. A castigat premiul pentru cel mai bun reportaj in cadrul concursului „Presa fara lesa” organizat de Societatea Academica Romana (2015) si premiul pentru fotoreportaj oferit de Asociatia Jurnalism pentru Sanse Egale (2015).

Andreea a predat stafeta unei tinere in data de 21 Noiembrie 2016. Click aici pentru a vedea cum a decurs aceasta predare-preluare de stafeta. 

15225339_10154205054447169_1833664537_o

Corina Constantinescu & Traian Mihalache

Arhitecti, fondatorii Studio Caro Design

Corina Constantinescu si Traian Mihalache sunt amandoi arhitecti, fondatorii Studio Caro Design – un atelier de proiectare, demarat prin castigarea unor fonduri europene prin intermediul Consiliului Judetean Ilfov. Cei doi s-au implicat in activitati diverse, de la ateliere pentru copii, design de obiect, amenajari interioare si proiecte de arhitectura variate – de la locuinte unifamiliale la ansambluri rezidentiale. Arhitectii au discutat cu o eleva ce dorea sa vada interiorul unui birou de proiectare, felul in care lucreaza si gandesc arhitectii si sa isi schiteze proiectul locuintei sale ideale.

otopeni

Berleanu Octavian

Sef Serviciu Dirijare si Control Trafic Sol

Berleanu Octavian este Seful Serviciului de Dirijare si Control Trafic Sol in cadrul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, la Aeroportul International Henri Coanda si mentor din 24 noiembrie 2016 la “Ziua Ștafetei”.
Tango, Alpha, Victor, India! Tavi este un profesionist desavarsit si ne putem baza pe el in orice situatie, oricat de complicata. Zilnic el coordoneaza si asigura dirijarea aeronavelor la sol din momentul in care acestea aterizeaza pe aeroport si pana in momentul in care decoleaza si conduce activitatea de dezapezire si degivrare a platformei.

Tavi a predat stafeta in data de 24 Noiembrie 2016, unui numar de 30 copii si tineri. Click aici pentru a vedea cum a decurs aceasta predare-preluare de stafeta.

szabo-georgiana

Zsabo Georgiana

Agent sef adjunct de politie IGI

Zsabo Georgiana lucreaza in cadrul Inspectoratului General pentru imigrari – Directia pentru Imigrari a Municipiului Bucuresti -  Serviciul Cetateni State Terte, oferind astfel cetatenilor straini informatiile necesare reglementarii sederii pe teritoriul Romaniei. In data de 21 noiembrie, Georgiana a predat stafeta tinerilor interesati sa imbratiseze meseria de politist de Imigrari.

Au mai predat stafeta

EDITIA 2020 (ONLINE)

 • Amir Sagron, Deputy Ambassador of Israel in Bucharest
 • Oana Giurgiu, producător de film
 • Tudor Roșu, Head of Eastern Europe Delegation - Terre des hommes Foundation
 • Dan Andrei Savenco, handbalist
 • Kirsten Theuns, Head of Southern Europe Delegation- Terre des hommes
 • Lia Bugnar, actriță, regizoare, dramaturg
 • Lorin Niculae, Conferențiar doctor arhitect
 • Rozana Mihalache, director artistic și poetă
 • Ovidiu Vanghele-jurnalist de investigații
 • Indi Catrina, Service Operation Manager

 

 • EDITIA 2019
 • Ana Curbet, Ambasada Confederației Elvețiene la București
 • Ian Trites, consilier politic Ambasada Canadei
 • Nigel Bellingham, Country Director British Council Romania
 • Simona Spinaru, Institutul Diplomatic Român
 • Răzvan Popovici, violist și director al festivalului internațional de muzică SoNoRo
 • Corina Leca, proprietar Take 1 events și designer de pălării
 • Florin Enache, arhitect, coordonatorul proiectului #BETTER,  de iniţiativă si responsabilitate în construcţii.
 • Vlad Eftenie, lector la arhitectură, fotograf
 • Ovidiu Raetchi, deputat

EDITII ANTERIOARE

 • Angela Cristea, Șef Reprezentanța Comisiei Europene în România
 • Excelența Sa, doamna Tamar Samash, Ambasada Israel
 • Excelența Sa, doamna Päivi Pohjanheimo, Ambasada Finlandei
 • domnul Mihai Chirica, Primar al Municipiului Iași
 • doamna Astrid Fodor, Primar al Municipiului Sibiu
 • Marina Coanda Bundac, Director Camera de Comerț bilaterală Româno-Portugheză
 • Doamna Monica Cristina Anisie, Secretar de Stat, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice;
 • Domnul Jean Badea, Directorul cabinetului Secretarului de Stat Monica Cristina Anisie, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice;
 • E.S. Domnul Mihael ZUPANČIČ, Ambasadorul Republicii Slovenia in Romania;
 • Domnul Miograd Belodedici, director al centrelor de juniori ale Federației Romane de Fotbal;
 • Doamna Diana Oncioiu, jurnalist, dela0.ro;
 • Doamna Gabriela Coman, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptii;
 • Domnul Bogdan Simion, presedinte al FONPC si director executiv al SERA Romania;
 • Doamna Daniela Gheorghe, director executiv Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului;
 • Domnul Nicolae Gorunescu, director executiv DGASPC Sector 6.