Start înscrierilor pentru „Ziua Ștafetei” 2018

High School Students In Class Using Laptops

Fundaţia Terre des hommes Elveţia, împreună cu partenerii săi, are bucuria de a vă anunța organizarea celei de-a VII-a ediţii a „Zilei Ştafetei - Acum decid eu!”, campanie naţională de promovare a dreptului copiilor și tinerilor de a participa la deciziile importante din viața lor și a comunității în care trăiesc.

„Ziua Ştafetei” (www.ziuastafetei.ro) se desfășoară, la nivel național, în perioada 12 – 23 noiembrie 2018 – în preajma Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor (20 Noiembrie 2018) - și încurajează adulții să predea ștafeta propriei profesii tinerilor interesați să o preia, ajutându-i astfel să-și exercite dreptul de a participa în societate și motivându-i să-și descopere propria vocație.

Conceptul este următorul: pe durata unei zile, tinerii cu vârste între 12 și 18 ani vor experimenta concret profesiile visate: ambasador, polițist, pilot, make-up artist, farmacist, actor, psiholog, vânzător, contabil, profesor, medic, jurnalist, compozitor, manager, fotograf, judecător etc. Sunt doar câteva dintre profesiile la care visează copiii și tinerii de astăzi. De aceea, aceștia trebuie încurajați să se gândească la viitorul lor, să se implice în luarea deciziilor care îi privesc direct, să-și răspundă la o importantă întrebare pentru viață: „ ce vreau să devin când voi fi mare? „

Copiii participanți vor avea ocazia să acționeze în mod autentic în meseria aleasă să ia decizii în mod real, în locul adulților, în perioada 12 – 23 Noiembrie 2018. Ei vor experimenta astfel provocările reale ale profesiilor alese și nu vor fi doar simpli observatori.

Înscrierile se vor face pe pagina website-ului www.ziuastafetei.ro până pe 1 noiembrie 2018, completând formularul de înscriere disponibil aici. Sunt așteptate să se înscrie organizații nonguvernamentale, instituții publice, școli, instituții de protecție a copilului, instituții private, copii, tineri.

Informații suplimentare vor putea fi obținute de pe site-ul www.ziuastafetei.ro, e-mail ziuastafetei@tdh.ro și de la Mihaela Sandu, telefon 0723 433 816.

dsc_0065

no replies

Leave your comment