Participa la Ziua Stafetei

Ed. VII, 2018

Preia stafeta

Ai intre 12-18 ani? Stii ce vrei sa faci cand "vei fi mare"? Esti gata sa incerci jobul/meseria visata pentru o zi? Verifica daca in scoala/comunitatea ta exista deja un coordonator pentru Ziua Stafetei si alatura-te grupului format de acesta/aceasta.

Coordonatorul grupului tau se va ocupa de inscriere, tu pregateste-te sa-i spui ce meserie/job iti doresti sa preiei. Inscrierile vor avea loc până în data de 1 noiembrie.

Odata incheiata inscrierea, coordonatorul tau iti va gasi un mentor si, impreuna, veti stabili in ce zi si intre ce ore vei prelua stafeta. Preluarea stafetei trebuie sa aiba loc in perioada 12-23 noiembrie, iar la intalnirea cu mentorul tau trebuie sa fii insotit de parinte/tutore/frate/sora/profesor etc.

_nis2070
dsc_4026

Preda stafeta

E foarte simplu sa predai stafeta! Daca ai fost contactat sau ceri sa fii contactat de un coordonator pentru a-i arata unui copil/tanar ce presupune meseria sau jobul tau, ai facut deja primul pas.

Urmatorul pas este stabilirea de comun acord a unei zile si a unui interval orar pentru predarea stafetei, in perioada 12 - 23 Noiembrie 2018. Pentru acest scop, comunicarea va fi mediata de coordonatorul Zilei Stafetei.

In pregatirea intalnirii cu copilul, va trebui sa stabilesti o serie de activitati care sa-i permita sa observe ceea ce faci si sa experimenteze rolul tau. Astfel, isi va forma propria intelegere despre bucuriile si provocarile meseriei.

In ziua preluarii stafetei, pregateste-te sa fii chiar tu surprins(a) - asigura-i copilului oportunitati pentru a-si demonstra abilitatile, prezinta-i probleme si incurajeaza-l sa-ti propuna solutii.

Coordoneaza

Coordonatorii Zilei Stafetei sunt profesionistii ce faciliteaza organizarea si buna desfasurare a evenimentului la nivel judetean sau local (prin formarea grupurilor).

In calitate de coordonator, rolul tau este acela de a sprijini participarea la Ziua Stafetei a unui grup de max. 15 tineri, cu varste intre 12-18 ani.

Pentru acest scop, este necesar sa identifici tinerii interesati, sa-i formezi ca si grup, sa-i ajuti sa-si identifice meseriile preferate, sa completezi formularul de inscriere online sau sa scrii pe adresa de e-mail ziuastafetei@tdh.ro,  sa identifici mentori si insotitori si sa-i ajuti pe toti sa agreeze o zi si un interval orar, in perioada 12-23 Noiembrie, pentru preluarea stafetei.

img2782
separator
dsc_000-1

Insoteste copiii la Ziua Stafetei

Ziua Stafetei va fi un moment cu adevarat memorabil pentru copii si tineri, de aceea este important sa fii prezent. Fie ca esti parinte, tutore, sora/frate-adult, unchi, profesor, asistent social etc, te incurajam sa-l insotesti pe copil la locul de munca si sa te asiguri ca experienta sa va fi una pozitiva, sigura si valorizatoare. Vei fi solicitat de catre coordonator sa participi la preluarea stafetei, dar te poti oferi voluntar imediat ce afli ca activitatea va avea loc.

Descopera aici cateva documente de referinta.

Inscrierile pentru coordonatori si grupuri se incheie la 1 noiembrie 2018