A noua ediție a campaniei Ziua Ștafetei în România: zece personalități au vorbit copiilor despre alegerea meseriei

Între 19 -26 noiembrie 2020 a avut loc a IX-a ediție a Zilei Ștafetei, campania Fundației Terre des hommes de promovare a dreptului copiilor de a alege. Pandemia nu a împiedicat desfășurarea acestei ediții, care a fost adaptată în întregime în online.

Pe de o parte, Fundația a intermediat întâlniri online între copii și 10 personalități din diferite domenii, care au acceptat să fie mentori pentru o zi : Amir Sagron, Deputy Ambassador of Israel in Bucharest, Oana Giurgiu, producător de film, Tudor Roșu, Head of Eastern Europe Delegation – Terre des hommes Foundation, Dan Andrei Savenco, handbalist, Kirsten Theuns, Head of Southern Europe Delegation, Terre des hommes, Lia Bugnar, actriță, regizoare, dramaturg, Lorin Niculae, Conferențiar doctor arhitect, Rozana Mihalache, director artistic și poetă, Indi Catrina, Service Operation Manager și Ovidiu Vanghele-jurnalist de investigații.

Pe de altă parte, aproximativ 30 de profesori din toată țara au organizat, la rândul lor, zeci de întâlniri între copii și mentori locali. Și aceste întâlniri s-au desfășurat online.

Întâlnirile copil-mentor sunt încurajate să fie, pe cât posibil, începutul unei relații de mentorat pe termen lung. Ziua Ștafetei este un proiect al Fundației Terre des hommes prin care aceasta își propune să formeze o generație de tineri implicați în societate și conștienți de drepturile lor, începând cu acela de a-și alege meseria potrivită.

no replies

Leave your comment