Ziua Ștafetei 2019

În perioada 18 -22 Noiembrie 2019, tineri din toată țara vor prelua slujbele mult visate ale unor profesioniști care vor să împărtășească din abilitățile și experiența lor.

Conceptul este următorul: tinerii între 12- 18 ani își aleg o meserie visatăpe care au decis că vor s-o experimenteze. Coordonatorii lor -profesori -îi ajută să găsească mentori care să-i primească pentru câteva ore dintr-o zi normală de muncă. Mentorul pregătește ziua pentru copil, așa încât acesta să vadă cu adevărat ce înseamnă profesia aleasă. El va ghida tinerii pe parcursul zilei și chiar va încuraja implicarea tinerilor în luarea deciziilor.

Înscrierile se fac de către coordonatori la acest link, până pe 11 noiembrie 2019, pentru grupuri de maximum 10 copii.

Terre des hommes încurajează companiile și instituțiile să ia parte la această inițiativă și să includă copiii și tinerii în luarea deciziei nu numai acum, ci și pe parcursul anului.

Ziua Ştafetei” ca inițiativă a Terre des hommes, este celebrată în fiecare an, în apropierea  Zilei Internaționale a semnării Convenției privitoare la Drepturile Copilului ( 20 noiembrie).

Accesați următoarele linkuri pentru :

Ghidul mentorului

Ghidul însoțitorului

Ghidul copilului

Ghidul coordonatorului

Codul de conduită al Fundației Terre des hommes

Vezi aici detalii despre cum s-a desfășurat în trecut Ziua Ștafetei

Inițiativaajunsă în prezent la cea de-a opta ediție, este implementată de Fundația Terre des hommes în parteneriat cu instituții de stat și private din toată țara, ce recunosc potențialul deosebit al tinerilor.

Pentru mai multe informații:

ziuastafetei@tdh.ro  (pentru coordonatori)

iulia.stancu@tdh.ch (pentru parteneri și presă)

*************

Despre Fundația Terre des hommes

Fundația Terre des hommes a inițiat evenimentul Ziua Ștafetei în anul 2012.

Înființată în 1960 în Elveția și activă în peste 35 țări ale lumii, Fundația Terre des hommes a avut o prezență neîntreruptă în România începând din anul 1992, contribuind la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului, reforma asistenței sociale și facilitarea participării copiilor la dezvoltarea propriei comunități.

În fiecare an, Terre des Hommes Elveția, reprezentanța din România, prin echipa sa de specialiști în protecția copilului, psihologi, sociologi și experți organizaționali, implementează programe și proiecte în beneficiul a mii de copii, cu accent asupra următoarelor priorități:

  • întărirea sistemului de protecție a copilului astfel încât să fie prevenite situațiile de abuz, neglijare și exploatare;
  • sprijinirea copiilor aflați în situații de trafic și migrație;
  • incluziunea comunităților de romi și a altor minorități.

 

no replies

Leave your comment